BURN-OUT 

OPGEBRAND: EENS MAAR NOOIT MEER

Unieke kortdurende maatwerk methode van HRM B.V., waarbij je niet uit de roulatie hoeft.

Geen re-integratie. Geen therapeutische basis.


Individueel en Zakelijk – Wij hebben èn te maken met privépersonen, zoals kinderen, jongeren, volwassenen èn iedereen die werkzaam is in een organisatie of bedrijf, ongeacht de leeftijd.

Dus voor elk niveau en voor elke leeftijd.

Wij hebben ruim 30 jaar ervaring met de steeds jonger wordende doelgroep, al met kinderen vanaf ca 8 jaar, waaronder steeds vaker hoog-sensitieve jongeren.

Jongeren en volwassenen die het tempo in deze maatschappij en de door de omgeving en daardoor ook vaak zichzelf opgelegde normen, niet meer kunnen realiseren en volkomen vastlopen.

Voor beide doelgroepen geldt dat dit traject in werking kan worden gesteld, zowel preventief als wanneer deze al in een burn-out zitten.

Unieke methode in ca 5 tot 7 dagen
Onze kracht is dat wij een unieke methode hebben ontwikkeld om, in een beperkt aantal dagen, circa 5 tot 7 dagen, uiteraard afhankelijk van de gegeven omstandigheden en achtergronden, een blijvend positieve omslag weten te realiseren bij de betrokkene en wel zodanig dat een tweede burn-out niet meer komt.

Opsporen van oorzaken

Wij werken aan het opsporen van de oorzaken van de Burn-out en niet aan de gevolgen.

Die oorzaken zijn vaak ingrijpend en hebben veelal te maken met de familie-, leef-, en persoonlijke omstandigheden en soms onbewuste of bewuste negatieve ervaringen.

Angsten, niet durven doen, aardig gevonden willen worden, erkenning nastreven en pleasen zijn veel voorkomende aspecten daarvan.

Gewoon blijven doorwerken. Blijf aan de bak.

Geen re-integratie en niet op therapeutische basis beginnen met werken.

Het grote voordeel en de kracht van ons is voor zowel privépersonen als iedereen die werkzaam is in een organisatie, is dat deze gedurende het counseling/coaching traject gewoon blijft doorwerken en zelfs niet op therapeutische basis langzaamaan in het arbeidsproces hoeft te groeien.

Er is in dat geval dan weer sprake van de juiste mate van gevoel voor eigenwaarde, er is geen chaos meer in het hoofd, de betrokkene kan weer prioriteiten stellen, is mentaal weerbaar en assertief, is dan weer met zichzelf in balans, zit met andere woorden weer met zichzelf op de juiste golflengte.

Na een half jaar ben je een vreemde op je eigen afdeling.

Als je na een half jaar terugkomt op de afdeling, dan is de realiteit dat die afdeling niet meer hetzelfde is als die je verlaten hebt. De ontwikkelingen gaan zo snel, dat het vinden van aansluiting vaak heel moeilijk wordt. Je bent en voelt je veelal een vreemde op je eigen afdeling.

Bovendien als je op therapeutische basis begint neemt niemand je serieus. Ze bedoelen het goed, maar ontzien je op alle fronten. Dat schaadt het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde. Zij vinden je vaak zielig of hebben medelijden met je.

Dat is wel het laatste dat je moet willen.

Dus niet aan beginnen, want een verheviging van de burn-out ligt op de loer of de tweede burn-out zit er aan te komen.

Ingrijpende gebeurtenissen en trauma’s

Als blijkt dat er sprake is van ingrijpende gebeurtenissen, zoals gepest zijn, scheiding of overlijden van dierbaren en trauma’s die naar boven komen, zoals bijvoorbeeld misbruik, dan zal dit extra tijd kosten om hier adequaat mee om te leren gaan.

Vanuit een ander perspectief gezien

“Ik had het uiteindelijk niet willen missen”

Vanuit een ander perspectief gezien zeggen diegenen die te maken hebben gekregen met een Burn-Out, als deze weer

helemaal in balans zijn, na afloop ook vaak, dat ze deze bijzondere (vaak zware) periode niet hadden willen missen.

Omdat dit hun leven vaak drastisch en blijvend heeft veranderd, positief veranderd.

Burn-out: eens maar nooit meer.