PERSONAL COUNSELING.

WAAROM GEDRAAG IK ME SOMS ANDERS DAN NORMAAL?

Opsporen van oorzaak en gevolg van je gedrag.

We gaan op zoek naar het antwoord waarom iemand in een bepaalde situatie zich anders gedraagt dan normaal.

Persoonlijke achtergronden, omstandigheden en barrières analyseren en wegwerken om in balans te komen en blijven met jezelf.

Diepgaand en Intensief
Counseling is een diepgaande methode om een helder inzicht te krijgen in jouw situatie. En te kunnen begrijpen waarom je leven zo loopt en je tot hier gekomen bent.

Waarom je soms bepaald gedrag vertoont, dat niet erg effectief is op bepaalde momenten.

Deze zeer persoonlijke counseling is de basis voor Personal Coaching. Je kunt pas goed gecoacht worden als je weet hoe je in elkaar steekt.

Persoonlijke achtergrond en privé-omstandigheden
Bij Personal Counseling ligt de nadruk op jouw persoonlijke achtergrond en privé en familie-omstandigheden. Dit kan onder andere gaan over veranderingen in jouw leven, jouw mentale gesteldheid, gepest zijn, scheiding of verlies van ouders, allerlei angsten. Deze aspecten kunnen er allemaal toe bijdragen, waarom je je soms zo gedraagt. Je zomaar ineens dichtklapt.

Oorzaak en gevolg van gedragingen
Bij Counseling gaat het met name om het opsporen van de oorzaak van bepaalde gedragingen en niet het om leren gaan met de gevolgen van die gedragingen. Pas als de oorzaak bekend is dan kan deze worden getackeld. En dan vallen de gevolgen meteen weg.

Wij doen dus niet aan symptoombestrijding, maar pakken de kern aan.

Herkenbaar in de praktijk

Sport

Hoe vaak komt het niet voor in de Sport, bijv. bij het voetbal, dat bij belangrijke wedstrijden, professionele voetballers uiteindelijk door het lint gaan, doordat ze zich te laten uitlokken, laten opfokken, en laten treiteren door de tegenstander.

Die dat doelbewust doet, om ervoor te zorgen dat die voetballer het rood voor zijn ogen ziet worden en dus met rood het veld uitgestuurd wordt en de eerstkomende wedstrijd geschorst is. Dan spelen ze in dat team nog maar met 10 spelers en heeft de tegenstander behoorlijk voordeel. Dat maakt soms deel uit van de strategische en tactische aanpak van het andere team.

Persoonlijke Gevoeligheden

Als anderen weten waar je gevoeligheden liggen en ze willen je op de kast jagen, dan weten ze precies welk woord of opmerking ze moeten maken om je zover te krijgen, te triggeren.

Ze kunnen bij wijze van spreken daar weddenschappen op af sluiten, zulk voorspelbaar gedrag vertoon je dan.

Wil je dat? Wij gaan ervan uit dat je dat graag zelf in de hand hebt, zelf bepaald. Zogezegd de afstandsbediening zelf in de hand hebt

Je weet niet hoe het je in je verdere leven zal vergaan.

Bereid je dus voor om er zo goed mogelijk te staan.

PREPARE TO BE THERE