Presentatie & Presence

‘prepare, to be there’


Onder ‘Presentatie’ verstaan we hier de wijze waarop jij jezelf laat zien en horen aan de wereld om je heen, zowel in privé als in zakelijke omstandigheden.
De tweede term ‘Presence’ kent geen goed Nederlands equivalent. Vandaar deze gekozen Engelse term die uitdrukking geeft aan hoe jouw aanwezigheid in de wereld ervaren wordt.

 

‘Show me your talent’
Een Talent hébben en dat ontwikkelen is één ding… maar hoe presenteer je jezelf optimaal zodat ook anderen jouw talent herkennen.
Dat wordt makkelijker zodra je jezelf kunt bewijzen, bijvoorbeeld in de invulling die jij geeft aan een functie die je hebt gekregen. Maar… hoe onderscheid jij je als het een sollicitatieprocedure betreft, een koude acquisitie of middels een profiel op bijvoorbeeld LinkedIn.

HRM biedt jou de spiegel en de tools om jezelf optimaal neer te zetten.

Doelgroep

Iedereen kent momenten waarop hij of zij zichzelf wil (en soms moet) presenteren aan een nog onbekende andere partij. De momenten waarop je het moeilijk vindt effectief te communiceren. Als je merkt dat anderen anders op jou reageren als jij dat bedoelt of jouw intenties verkeerd interpreteren.
Als je dit herkent of denkt dat het echt beter zou kunnen, behoor jij tot onze doelgroep van ‘Presentatie en Presence’

Bewust zijn van je gedrag, je uitstraling en hoe je communiceert

Onze programma’s of programma-onderdelen in dit segment zijn er allemaal op gericht met jou deze doelstelling te laten bereiken.
Ook hier levert HRM louter maatwerk dat volledig op jou en je persoonlijke situatie wordt afgestemd. Maar in grote lijn bieden wij bijvoorbeeld het volgende aan:

  • Coaching sessie gecombineerd met het realiseren van een daarop aansluitende persoonlijk presentatiefilm
  • Camera-coaching in verschillende situaties, zoals bijvoorbeeld rollenspelen met acteurs of collega’s. Dankzij de camera en de feedback van een ervaren camera-coach zal je fundamenteel anders naar jezelf gaan kijken
  • Communicatie & Gesprekstechniek met gebruikmaking van  L.P. (non-verbale communicatie) en T.A. (transactionele analyse). Vaak door ons toegepast in groepssessies waarbij zowel de feedback van de HRM-professional(s) als die van de andere groepsleden waardevolle inzichten geeft.

Deze programma-onderdelen kunnen door ons op maat aan andere programma’s worden toegevoegd.

Onze credo’s

Wat we altijd in gedachten houden is de uitspraak van de Nederlandse dichter P.A. de Genestet: “Wees uzelf, zei ik tot iemand, maar hij kon niet want hij was niemand’
We proberen niet iemand anders van je te maken maar willen vooral vanuit jouw persoonlijkheid, kracht en doelstellingen je ‘presence’ positief beïnvloeden. We vragen je nooit om een andere rol gaan spelen maar om met behulp van ons je huidige rol verder te optimaliseren en perfectioneren.

Recht door zee

Wij winden er nooit doekjes om. Daarmee helpen we je namelijk niet.

Vanuit een positieve intentie zeggen wij gewoon wat andere deskundigen vaak alleen denken, maar niet durven zeggen. We roepen ook nooit zomaar iets en zullen jou de tools geven om het allerbeste uit jezelf te laten zien.